Gestul acestui unui manager de resurse umane a stârnit MII DE REACŢII NEGATIVE: “Dacă nu ştii asta, te trimit acasă”

Autor: Andra Stroe Postat la 08 februarie 2018 295 afişări

Când te gândeşti la un angajat al biroului de resurse umane, te aştepţi la o persoană amabilă, respectoasă, şi capabilă să se adapteze nivelului fiecărei categorii sociale. Nu a fost şi cazul lui Bruce Peterson, al cărui răspuns la cererea de angajare a unui imigrant a stârnit furia utilizatorilor reţelei Twiter.

Gestul acestui unui manager de resurse umane a stârnit MII DE REACŢII NEGATIVE: “Dacă nu ştii asta, te trimit acasă”

Minh Huynh, un imigrant vietnamez care i-a trimis lui Bruce Peterson, angajat în funcţia de HR manager în cadrul companiei Dash Delivery, o cerere de angajare, a primit de la acesta un răspuns de-a dreptul ofensator. Peterson i-a trimis bărbatului un e-mail în care i-a scris: „Lasă-mă să-ţi spun ceva. Dacă nu vorbeşti engleză, te trimit acasă.” Cunoaşterea limbii engleze este o cerinţă absolut normal la un angajator; anormal a fost însă modul jignitor în care i-a s-a răspuns lui Huynh.

Fiica acestuia, Emily, s-a înfuriat când a văzut e-mailul şi l-a întrebat pe tatăl său cum se simte vizavi de răspunsul primit. „Tatăl meu mi-a spus că nu se simte rănit, dar există un stigmat mare în jurul părinţilor asiatici imigranţi care se confruntă tot timpul cu această situaţie", a scris aceasta pe Twiter, unde a ataşat şi imaginea cu răspunsul HR managerului. Imediat, utilizatorii au reacţionat, solidarizându-se cu tatăl fetei. Postarea lui Emily, care a devenit virală, a iscat numeroase discuţii pe fondul problemelor tot mai mari pe care imigranţii le întâmpină în urma atacurilor şi a presiunilor repetate. 

Emily l-a făcut pe Peterson să plătească pentru modul în care l-a tratat pe tatăl său, căci acesta şi-a pierdut slujba în urma publicităţii negative  pe care postarea fetei a adus-o companiei la care acesta lucra. Acest rezultat a fost un prim pas spre stoparea discriminării şi neprofesionalismului arătat faţă de imigranţi şi de alţi angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.