Germania se îndreaptă spre cel mai prost ritm de creştere economică din 2013 până în prezent

Autor: Alex Ciutacu Postat la 17 aprilie 2019 79 afişări

Germania se îndreaptă spre cel mai prost ritm de creştere economică din 2013 până în prezent

Economia Germaniei se îndreaptă spre cea mai slabă performanţă din ultimii şase ani, potrivit estimărilor lansate de guvern, citate de Blomberg.

În contextul unei încetiniri care se resimte asupra creşterii economice la nivel global şi pe fondul incertitudinilor generate de Brexit şi de conflictul comercial SUA-China, ministrul Economiei din Germania a redus estimarea de creştere economică la doar 0,5%, jumătate din ritmul estimat anterior.

Aceasta reprezintă cea mai recentă reducere a estimării de creştere economică, pe care guvernul o anunţase anul trecut la 2,1% pentru 2019. Acum, creşterea pentru 2020 este estimată la 1,5%.

În timp ce încrederea mediului de business s-a îmbunătăţit uşor de la începutul anului, producţia industrială rămâne încă la pământ. Pe baza estimărilor Comisiei Europene pentru întreaga zonă euro, dacă guvernul german are dreptate, Germania va înregistra cea mai proastă performanţă din regiune în 2019, aproape de Italia.

„Credem că riscurile se accentuează. Asta din cauză că atunci când credem că a trecut furtuna, apare o nouă ameninţare la orizont. Producţioan industrială s-a prăbuşit în luna martie până la un nivel care nu a mai fost văzut din timpul crizei datoriilor suverane. În acelaşi timp, şi comenzile noi au scăzut drastic în luna februarie”, atrage atenţia Jamie Murray, economist-şef pentru Europa în cadrul Bloomberg.

Economia Germaniei a crescut cu 1,4% în 2018 şi a trecut de 4.000 miliarde dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.