Germania este sub ape.: Zeci de persoane au dispărut şi mai multe case s-au prăbuşit din cauza ploilor

Autor: Mihaela Ionita Postat la 15 iulie 2021 74 afişări

Germania este sub ape.: Zeci de persoane au dispărut şi mai multe case s-au prăbuşit din cauza ploilor

Ploile abundente şi inundaţiile de miercuri seara au provocat prăbuşirea a şase case din Renania, Germania, au cauzat decesul a 6 persoane, iar mai mulţi oameni au fost daţi dispăruţi sau sunt blocaţi pe acoperişuri, a anunţat poliţia joi dimineaţă.

De asemenea, aproximativ 30 de persoane au dispărut şi alte 25 de case au fost expuse riscului de prăbuşire în districtul Schuld bei Adenau, în regiunea deluroasă Eiffel, potrivit Reuters.

„În prezent avem un număr inexact de persoane pe acoperişuri care trebuie salvate”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Koblenz.

„Există multe locuri în care au fost dislocate echipele de pompieri şi de salvare. Nu avem încă o imagine foarte precisă, deoarece măsurile de salvare continuă”, a adăugat acesta.

Poliţia a anunţat joi că patru persoane au murit şi 30 au dispărut la sud de Bonn, după ce râul Ahr, care se varsă în Rin, a trecut peste maluri. Aproximativ 50 de persoane sunt blocate pe acoperişuri şi mai multe case sunt expuse riscului de prăbuşire.

Doi pompieri au murit în regiunea Sauerland, la nord-est de Bonn, a mai anunţat poliţia.

Agenţia de ştiri DPA a transmis că unul s-a înecat şi un al doilea s-a prăbuşit după o operaţiune de salvare.

Transportul feroviar, rutier şi fluvial a fost întrerupt, iar transportul maritim a fost suspendat pe râul Rin.

Şi joi se aşteaptă furtuni puternice în sud-vestul Germaniei, cu ploi continue până vineri seară, a avertizat Serviciul Meteorologic German.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ploi,
germania,
dispărut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.