Germania are cea mai mare creştere economică din G7, devansând Marea Britanie

Autor: Anca Olteanu Postat la 26 februarie 2017 165 afişări

Economia Germaniei a înregistrat, anul trecut, cea mai rapidă creştere din G7, de 1,9%, atingând cel mai rapid ritm din ultimii cinci ani, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistici, citate de publicaţia The Guardian.

Germania are cea mai mare creştere economică din G7, devansând Marea Britanie

Marea Britanie pierde primul loc în topul creşterilor economice, după ce Biroului Naţional de Statistici a revizuit creşterea la 1,8%, de la estimarea de 2%.

În ultimul trimestru din 2016, economia Germaniei a crescut cu 0,4%, îmbunătăţindu-se cu 0,1% în al treilea trimestru. Creşterea a fost generată de cererea internă pe fondul creşterii cheltuielilor guvernamentale şi de consum.

Podiumul este completat de Statele Unite, cu o creştere de 1,6%, urmând Japonia (1,4%), Canada (1,3%), Franţa (1,2%) şi Italia (0,7%).

Din G7 fac parte Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
CREŞTERE,
ECONOMIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.