Gerea: Producţia, distribuţia energiei electrice şi gazelor nu pot fi în acelaşi loc

Autor: Alina Novaceanu Postat la 17 decembrie 2014 73 afişări

Ministrul Energiei Andrei Gerea a declarat, miercuri, întrebat de ce Transelectrica şi Transgaz trec la Ministerul Economiei şi nu la cel al Energiei, că acestea au fost în ultima perioadă fie la MFP, fie la SGG deoarece producţia, distribuţia energiei electrice şi gazelor nu pot fi în acelaşi loc.

Întrebat de ce Transelectrica şi şi Trasgaz trec la Ministerul Economiei şi nu sunt la Ministerul Energiei, Gerea a răspuns: ”Ele, în ultima perioadă, au fost fie la Ministerul de Finanţe, fie la SGG dintr-un singur motiv, că producţia şi distribuţia sau transportul nu pot fi în acelaşi loc pentru curentul electric şi gazele naturale, la petrol se poate”.

El a mai spus că Ministerul Energiei va rămâne exact „pe conturul” a ceea ce a fost până acum Departamentul Energiei, la care se adaugă IMM-urile, fără turism.

„Ministerul este desenat foarte clar exact pe ceea ce a fost până acum, la care s-a adăugat IMM, fără secţiunea turism. Deci cum a funcţionat ca departament al Ministerului Economiei, acum s-a mutat într-o singură entitate, exact pe conturul cu care a funcţionat până acum, deci nu este nicio modificare”, a precizat Gerea, întrebat cu ce companie din energie va rămâne la minister.

Gerea a mai arătat că a fost o discuţie ca Oil Terminal să se mute la Ministerul Economiei, dar compania este în continuare la Ministerul Energiei.

„Oil Terminal, a fost o discuţie la un moment dat, dar este în contiuare la Ministerul Energiei”, a adăugat Gerea.

Gerea a fost prezent la comisiile parlamentare economice, care au avizat favorabil bugetul Ministerului Energiei, aprobând o majorare de 6 milioane de lei pentru trei exproprieri în desfăşurare.

Structura de acţionariat a companiilor Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN) a fost din nou schimbată de către Guvern, prin transferul acestora din administrarea Secretariatului General al Guvernului în cea a Ministerului Economiei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Transferul celor două companii de la Secretariatul General al Guvernului (SGG) la Ministerul Economiei a fost aprobat de Guvern prin ordonanţa care reglementează structura noului Cabinet.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GEREA,
COMISII,
/actualitate/gerea-productia-distributia-energiei-electrice-si-gazelor-nu-pot-fi-in-acelasi-loc-13727058
13727058
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.