Gerea: Nu avem capacitatea umană pentru a finaliza strategia energetică, pe simulări şi scenarii

Autor: Andi Manciu Postat la 03 martie 2015 66 afişări

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat, marţi, la Comisia de transporturi şi energie din Senat, că până în luna octombrie intenţionează să prezinte strategia energetică a României, menţionând că va fi nevoie de ”profesionişti” din afara ministerului pentru finalizarea documentului.

Gerea a fost întrebat în Comisia de transporturi şi energie din Senat când estimează că va finaliza strategia energetică a României.

”Aşa intenţionăm, ca undeva în octombrie să o putem prezenta, vom vedea cum ne încadrăm. Important este că noi vrem să facem o dată un schelet, atât cât putem noi şi cei care au mai fost până acum, că au lucrat la ceea ce este acum pe site în consultare, voluntarii să spunem - că aşa s-a lucrat, pe voluntariat - şi totodată să putem să angajăm la un moment dat şi un consultant, dacă se poate pentru partea de reglaj, pentru că sunt lucruri la care noi nu putem răspunde, mai mult partea asta de scenarii, este unde nu avem capacitatea efectivă, umană, pentru toate aceste simulări şi tot ce mai trebuie făcut. Că trebuie făcute până la urmă şi nişte scenarii, nişte simulări, să vedem variantele care ar ieşi din această strategie cam ce ne dau. Dar trebuie într-adevăr să lucrăm şi cu oameni cu experienţă, profesionişti, pe acest domeniu”, a răspuns Gerea.

Ministrul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, a fost invitat marţi la şedinţa Comisiei pentru Transporturi şi Energie din Senat, pentru o discuţie pe tema noii Strategii Energetice a României.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GEREA,
STRATEGIA ENERGETICĂ,
/actualitate/gerea-nu-avem-capacitatea-umana-pentru-a-finaliza-strategia-energetica-pe-simulari-si-scenarii-13925744
13925744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.