George Clooney va fi premiat cu Globul de Aur pentru întreaga carieră

Autor: Bogdan Enache Postat la 16 septembrie 2014 32 afişări

Actorul şi regizorul american George Clooney va primi distincţia Cecil B. DeMille - un Glob de Aur onorific - pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei cinematografice, la gala care va avea loc în ianuarie, la Los Angeles, au anunţat, luni, organizatorii.

George Clooney, în vârstă de 53 de ani, una dintre figurile importante ale industriei cinematografice americane, atât în faţa, cât şi în spatele camerelor, va primi distincţia Cecil B. DeMille la gala Globurilor de Aur care va avea loc în ianuarie 2015, la Los Angeles, unul dintre cele mai importante evenimente anuale pentru industria filmului, organizat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA).

Theo Kingma, preşedintele HFPA, a declarat că premiul acordat lui Clooney onorează "contribuţia extraordinară (a acestuia, n.r.) atât în faţa, cât şi în spatele camerelor".

Clooney a câştigat de două ori premiul Oscar, pentru cel bun actor într-un rol secundar, cu filmul "Syriana", şi ca producător al filmului "Argo", din 2013. De asemenea, cineastul american a câştigat trei premii Globul de Aur, două dintre ele pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolurile din "Descendenţii" şi "Marea hoinăreală".

În 2014, Clooney a lansat al cincilea film ca regizor, "Eroii monumentelor", iar recent a anunţat că va regiza o peliculă despre scandalul interceptărilor telefonice ilegale efectuate de presa britanică, care a dus la închiderea unor publicaţii şi la demisia unor politicieni de la Londra.

Vestea privind Globul de Aur onorific vine în contextul în care George Clooney se pregăteşte să se căsătorească cu logodnica sa, Amal Alamuddin, la Veneţia, în săptămânile următoare.

Premiul Cecil B. DeMille este numit după regizorul hollywoodian a cărui carieră a cuprins atât epoca filmului mut, cât şi cinematograful cu sunet.

Anul acesta, distincţia a fost acordată regizorului Woody Allen. Printre celelalte vedete de cinema recompensate cu acest premiu se numără actorii Jodie Foster, Morgan Freeman şi Robert De Niro şi regizorii Steven Spielberg şi Martin Scorsese.

George Clooney şi-a câştigat renumele ca actor, producător, producător executiv, scenarist şi regizor, dar şi ca activist dedicat cauzelor umanitare. Actorul a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele "Noapte bună şi noroc", "Michael Clayton", "Sus, în aer/ Up in the Air", "Descendenţii/ The Descendants" şi "Ziua trădătorilor/ The Ides of March".

Cea de-a 72-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur va avea loc pe 11 ianuarie 2015. Reprezentanţii HFPA vor anunţa nominalizările pe 11 decembrie, cu exact o lună înainte de gală.

Globurile de Aur 2015 vor fi înmânate cu doar câteva zile înainte de anunţarea nominalizărilor la premiile Oscar, pe 15 ianuarie 2015. Gala de decernare a premiilor Oscar, evenimentul care încheie sezonul trofeelor de la Hollywood, va avea loc pe 22 februarie.

Gala Globurilor de Aur, deşi rămâne unul dintre evenimentele de marcă, fiind foarte apreciată de staruri, este criticată de o parte a industriei cinematografice, care pune sub semnul întrebării reprezentativitatea unora dintre cei 90 de membri cu drept de vot care decid câştigătorii Globurilor - unii dintre ei nici nu mai sunt jurnalişti activi -, în comparaţie cu cei 5.800 de membri cu drept de vot din Academia de film americană, organizaţia care decernează Oscarurile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GEORGE CLOONEY,
GLOBURILE DE AUR,
CINEMA
/actualitate/george-clooney-va-fi-premiat-cu-globul-de-aur-pentru-intreaga-cariera-13277089
13277089
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.