Generozitate surpriză pe bani publici: Consiliul Judeţean Cluj donează 100.000 de lei pentru reconstrucţia Notre Dame

Postat la 17 aprilie 2019 613 afişări

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat alocarea a 100.000 de lei din bugetul pe acest an pentru reconstrucţia catedralei Notre Dame din Paris, distrusă în urma unui incendiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Generozitate surpriză pe bani publici: Consiliul Judeţean Cluj donează 100.000 de lei pentru reconstrucţia Notre Dame

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, cel care a propus, miercuri, amendamentul privind alocarea unei sume pentru Notre Dame la proiectul de hotărâre privind bugetul judeţului Cluj pe anul 2019, a declarat că banii se iau de la capitolul funcţionare al deliberativului judeţean.

 

„Am văzut drama din Paris, incendiul de la catedrala Notre-Dame, o tragedie a creştinătăţii şi am propus CJ Cluj, ca şi creştin şi catolic, alocarea a 100.000 de lei (peste 21.000 de euro – n.r.) pentru reconstrucţia bisericii pariziene. Este un gest simbolic pe care judeţul Cluj îl poate face pentru catedrala Notre Dame din Paris. Trebuie să vedem, din punct de vedere juridic, cum se poate da această sumă. Consiliul Judeţean Cluj a aprobat propunerea mea, votul fiind unul foarte important. Banii se iau de la capitolul funcţionare al CJ”, a spus Vakar.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.