Garuda Indonesia renunţă la avioanele Boeing 737 Max 8 comandate, după accidentele recente

Postat la 22 martie 2019 47 afişări

Compania aeriană Garuda Indonesia încearcă să anuleze comanda în valoare de miliarde de dolari pentru 49 de aeronave Boeing 737 Max 8, după ce acest model a fost implicată în două accidente.

Garuda Indonesia renunţă la avioanele Boeing 737 Max 8 comandate, după accidentele recente

Aceasta este considerată a fi prima anulare formală a unei comenzi pentru aeronave, relatează BBC.

Un purtător de cuvânt al Garuda a declarat că pasagerii „şi-au pierdut încrederea" în avion, în urma unui accident recent care a implicat un 737 Max 8, în urma căruia au murit 157 de persoane. Acesta a fost cel de al doilea accident fatal care a implicat aeronava în ultimele cinci luni. Un zbor al companiei Lion Air s-a prăbuşit în octombrie, rezultând 189 de persoane decedate.

„Am trimis o scrisoare către Boeing, solicitând anularea comenzii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Garuda, Ikhsan Rosan.

Garuda a primit deja unul dintre aeronavele 737 Max 8, parte dintr-o comandă de 50 de avioane, în valoare de 4,9 miliarde de dolari. Compania se numără printre clienţii Boeing care au arătat că iau în calcul anularea comenzilor, dar compania aeriană indoneziană pare a fi prima care a luat măsuri în acest sens.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boeing,
avioane,
anulare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.