Garry Kasparov, despre asasinarea lui Boris Nemţov: Elita lui Putin consideră că poate face orice

Autor: Gaidau Ion Postat la 05 martie 2015 1338 afişări

Fostul campion mondial la şah şi opozant al Kremlinului Garry Kasparov a acuzat miercuri, la Washington, elita preşedintelui rus Vladimir Putin de asasinarea lui Boris Nemţov, afirmând că aceasta consideră că poate face orice în Rusia, relatează agenţia ucraineană Ukrinform.

"Boris Nemţov a fost ucis deoarece aşa ceva este posibil (în Rusia). Putin şi elita sa consideră că după 15 ani de putere totul este posibil, că poate face orice", a acuzat Kasparov în faţa Subcomitetului pentru Europa din Senatul american.

"Boris (Nemţov) a fost un critic vehement al unui stat poliţienesc care nu tolerează criticile", a continuat el, adăugând că opozantul rus se pregătea să prezinte un raport cu dovezi privind "prezenţa trupelor ruseşti în Ucraina".

Anterior, Garry Kasparov, care locuieşte acum în Statele Unite, a declarat că asasinarea lui Boris Nemţov arată că regimul Putin şi cei care îl susţin mint atunci când spun că sprijinul popular este puternic.

"Dacă ai 86 la sută sprijin, de ce ai ucide pe cineva ca Boris?", a declarat fostul campion mondial la şah. "El ar putea ajunge la două milioane de persoane online în cel mai bun caz. O demonstraţie strânge câteva sute de persoane cel mult. Aşa că dacă eşti încrezător, de ce să faci asta?", a întrebat Kasparov.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal vineri seară, în apropierea Kremlinului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
RUSIA,
OPOZIŢIE
/actualitate/garry-kasparov-despre-asasinarea-lui-boris-nemtov-elita-lui-putin-considera-ca-poate-face-orice-13934042
13934042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.