Garanti Bank revizuieşte în creştere evoluţia PIB de la 3,7% la 4% în 2017

Postat la 26 aprilie 2017 36 afişări

Garanti Bank a revizuit în creştere estimarea privind evoluţia PIB în 2017, la 4%, de la 3,7% preconizat anul trecut. Creşterea va fi cel mai probabil susţinută de comerţ şi evoluţia pozitivă a industriei, arată cel mai recent Raport Macroeconomic al băncii, aferent primului trimestru al acestui an.

Garanti Bank revizuieşte în creştere evoluţia PIB de la 3,7% la 4% în 2017

În 2016, România a înregistrat una dintre cele mai mari creşteri economice din Uniunea Europeană, pe fondul măsurilor de relaxare financiară care au determinat avansul semnificativ al veniturilor reale şi care au stimulat creşterea comerţului şi a transporturilor cu 11% faţă de anul anterior. Evoluţia PIB a fost, de asemenea, susţinută de sectorul serviciilor, care au accelerat cu 6% în 2016, şi în special de sectorul IT, care a înregistrat o creştere de 14% anul trecut, în comparaţie cu 2015. Pe de altă parte, investiţiile au scăzut cu 3% în 2016, comparativ cu o creştere medie de 6% în perioada 2014-2015, fiind aşteptată o uşoară revigorare anul acesta, se arată într-un comunicat al băncii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.