GALERIE FOTO, VIDEO Prinţul Charles, în vizită la biserica greco-catolică din Teiuş, judeţul Alba

Autor: Dragos Suciu Postat la 03 iunie 2017 209 afişări

Prinţul Charles se află, sâmbătă, în vizită la biserica greco-catolică din Teiuş, judeţul Alba, ctitorie a strămoşilor familiei Raţiu. Alteţa Sa Regală a fost aşteptată în faţa bisericii cu pâine şi sare de către oficialităţi şi mai mulţi tineri îmbrăcaţi în port popular.

VEZI MAI JOS GALERIE FOTO

Prinţul Charles s-a oprit, în cadrul vizitei private pe care o face de câteva zile în România, la biserica greco-catolică din Teiuş, judeţul Alba.

Acolo, Prinţul Charles a fost aşteptat în faţa bisericii cu pâine şi sare de către oficialităţi şi mai mulţi tineri îmbrăcaţi în port popular.

Alteţa Sa Regală a spus doar că se află într-o vizită privată, apoi a intrat în biserica. Aproximativ 50 de localnici au mers acolo să-l vadă pe prinţul de Wales.

Preotul paroh Paul Turcu a declarat că a fost fabricată o placă pentru a marca vizita prinţului Charles la Teiuş.

Biserica greco-catolică din Teiuş este cea mai veche ctitorie a strămoşilor familiei Raţiu.

Biserica Română Unită din Teiuş, cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, a fost ctitorită în a doua jumătate a secolului al XVI-lea (probabil între anii 1586-1598), de către ramura din Teiuş a familiei nobiliare Raţiu.

Edificiul din oraşul Teiuş este declarat monument istoric.

Prinţul Charles se află în România de la începutul săptămânii. Luni, prinţul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca. Apoi, prinţul Charles a mers în satul Viscri, judeţul Braşov, unde s-a întâlnit cu membri ai Pro Silva, organizaţie europeană care susţine un management forestier responsabil. Prinţul de Wales a avut şi discuţii cu fermierii din zonă, care ar putea să acceseze noi pieţe, chiar în străinătate. De asemenea, prinţul de Wales a vizitat trei biserici medievale din judeţul Braşov: Drăuşeni, Homorod şi Mercheasa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRINŢUL CHARLES,
VIZITĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.