Furtuna tropicală Ophelia s-a transformat în URAGAN şi se îndreaptă spre Europa

Postat la 13 octombrie 2017 276 afişări

Furtuna tropicală Ophelia, activă în Oceanul Atlantic, a devenit uragan de categoria I şi se îndreaptă spre Europa, riscând să afecteze puternic Insulele Azore, aparţinând Portugaliei, sau chiar Spania, Irlanda ori Marea Britanie.

Furtuna tropicală Ophelia s-a transformat în URAGAN şi se îndreaptă spre Europa

În prezent, Uraganul Ophelia se află la circa 1.200 de kilometri sud-vest de Insulele Azore, aparţinând Portugaliei, şi se îndreaptă spre Europa cu viteza de 5 km/h, degajând rafale de vânt de până la 135 km/h, anunţă Centrul naţional pentru uragane (NHC) din SUA.

Ophelia este al zecelea uragan format în sezonul 2017 în Oceanul Atlantic.

Venirea unui uragan în Europa nu este o noutate. Potrivit datelor existente, Spania a fost afectată de uragane în anii 1842 şi 2005.

Serviciul meteo din Marea Britanie a avertizat că traseul uraganului nu poate fi anticipat cu exactitate, existând riscul de a atinge coastele Irlandei sau Marii Britanii la începutul săptămânii viitoare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.