Furtuna Robor începe să-i coste mult pe antreprenorii români. Cris-Tim are cheltuieli financiare mai mari cu 600.000 de euro pe an din cauza creşterii Robor

Postat la 09 iulie 2018 384 afişări

Răzvan Furtună, directorul financiar al grupului: Vedeam 3,5% Robor abia la sfârşitul anu­lui, dar m-a luat prin surprindere evoluţia.

Furtuna Robor începe să-i coste mult pe antreprenorii români. Cris-Tim are cheltuieli financiare mai mari cu 600.000 de euro pe an din cauza creşterii Robor

Cris-Tim, liderul pieţei de me­ze­luri din România, a plătit băn­ci­lor în plus echivalentul în lei a 600.000 de euro în ultimul an din cauza creşterii ROBOR, mai mult decât s-ar fi aşteptat managementul com­pa­niei.

 

Această cheltuială suplimentară cu ROBOR va fi acoperită din profitul compa­niei, spune Răzvan Furtună, directorul finan­ciar al grupului şi fost bancher la BCR.

 

„Cheltuim în jur de 600.000 de euro în plus pe an din cauza creşterii ROBOR. Este mai mult decât am prevăzut. Avem o creştere de chel­tuială cu ROBOR pentru că am decis să con­ti­nuăm cu investiţiile. Dacă am fi consi­de­rat că această creştere de ROBOR ne peri­cli­tează rezultatele anuale, am fi stopat in­ves­ti­ţiile, însă am mers în continuare. Ne micşorăm pro­fita­bi­li­ta­tea, nu ne ducem în preţ“, a spus Răzvan Furtună, CFO al Cris-Tim, prezent la ZF Bankers Summit 2018.

 

Robor a crescut puternic în ultimele nouă lu­ni, începând din septembrie 2017, de la circa 1% la 3,5% în prezent, în funcţie de scadenţa la o lună, trei sau şase luni. Băncile nu dau o ex­pli­ca­ţie clară pentru creştere, având în ve­dere că în toa­tă această perioadă a fost supra­li­chiditate în sis­temul bancar, adică oferta de lei depăşeşte cererea.

 

Ca dovadă că au bani prea mulţi, băncile nu majorează dobânzile la depozite la popu­laţie şi firme, ci le menţin la niveluri ridicole, de sub 1% pe an, mult sub inflaţia de peste 3% pe an.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.