Fundătura Ponorului, locul superb care mai poartă şi numele de Palma lui Dumnezeu - GALERIE FOTO

Postat la 01 martie 2018 356 afişări

Masivul Şureanu adăposteşte unul dintre cele mai frumoase locuri din România: Fundătura Ponorului. Relieful, reprezentat de versanţi repezi şi coame montane şi deluroase cu înălţimi medii şi netede, este acoperit de păduri de conifere şi foioase. Pe fundul depresiunii regăsim râul Ponor. Lunca râului poartă şi numele de Palma lui Dumnezeu datorită frumuseţii sale. Aici îşi adună ciobanii oile şi vacile la păscut pe timp de vară.

„La Fundătura Ponorului se ajunge de pe şoseaua ce duce spre Petroşani din Haţeg. Din localitatea Ponor cotiţi pe un drum la stânga spre satul Federi. Acest loc reprezintă, de fapt, o zonă joasă aflată în Masivul Şureanu, ca un coloseum, ce este înconjurat de munţi înalţi.” (pressalert.ro)

 Zona face parte din Parcul Naţional Grădiştea Muncelului-Cioclovina, arie protejată de interes naţional, care se află în grupa muntoasă a Munţilor Şureanu-Parâng-Lotrului, aparţinând lanţului muntos al Carpaţilor Meridionali, în partea sudică a judeţului Hunedoara, pe teritoriile administrative ale comunelor Baru, Boşorod, Băniţa, Orăştioara de Sus şi Pui.

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.