Funcţionarii publici din România, cel mai bine plătiţi din Europa de Est

Postat la 27 martie 2017 443 afişări

Situaţie surprinzătoare în privinţa funcţionarilor publici din România, care ameninţă cu proteste spontane din cauza inechităţilor salariale: sunt cel mai bine plătiţi din regiunea Europei Centrale şi de Est raportat la salariul mediu pe economie, conform unor date prezentate de Consiliul Fiscal.

Funcţionarii publici din România, cel mai bine plătiţi din Europa de Est

Bugetarii au ajuns să câştige, în unele cazuri, salarii mai mari decât cei mai bine plătiţi angajaţi din mediul privat. Cel puţin asta arată datele Consiliului Fiscal, care a analizat câştigul salarial mediu în cele două sectoare.

Funcţionarii din România ar fi printre cei mai bine plătiţi din Europa Centrală şi de Est.

Potrivit datelor analizate de Consiliul Fiscal, salariile relative din sectorul administraţiei publice (faţă de media pe economie) sunt mult mai mari în România decât în toate celelalte ţări din regiune.

Astfel, funcţionarii publici din România câştigă cu 56% mai mult decât salariul mediu pe economie, în timp ce colegii lor din Ungaria şi Bulgaria au salarii cu doar 15% mai mari, în Polonia şi Slovacia cu 20%, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.