Funcţionarii, concedii pe banii noştrii. Vezi câte milioane de euro cheltuie statul pe vacanţele funcţionarilor

Postat la 17 august 2017 280 afişări

Mii de funcţionari ai statului român petrec, în fiecare sezon, pe litoral, la munte sau în staţiunile cu băi termale! Doar că pe banii noştri, ai tuturor. Total: cinci milioane de euro. Vacanţele au fost plătite sub formă de cursuri de pregătire profesională, după cum o arată o investigaţie a jurnaliştilor de la Recorder.ro.

Funcţionarii, concedii pe banii noştrii. Vezi câte milioane de euro cheltuie statul pe vacanţele funcţionarilor

În fiecare an, mii de funcţionari sunt trimişi în staţiunile de la mare sau munte, pentru cursuri de pregătire profesională. Au şi o lege care le permite această activitate. Potrivit Recorder.ro, în spatele cursurilor care ar trebui să ridice nivelul de pregătire al angajaţilor din instituţiile publice s-ar ascunde o formă de vacanţă din bani publici, precum şi o afacere turistică uriaşă. Funcţionarii sunt cazaţi la hoteluri de 3 şi 4 stele, cu servicii all inclusive, şi sunt însoţiţi de familie. Mai mult, cursurile s-ar face superficial sau pur şi simplu nu s-ar mai ţine deloc.

Chiar şi postările funcţionarilor, pe reţelele de socializare, arată că principalul obiectiv este vacanţa. Şi-au urat ,,concediu plăcut" şi ,,distracţie maximă", în timp ce o altă persoană a scris ,,sper că vă duceţi şi la cursuri", comentariu însoţit de mai multe feţe zâmbitoare. 

Nici cei care îi trimit pe funcţionari în astfel de sejururi nu par a fi mai serioşi. Mai ales că şi edilii s-au numărat printre beneficiari, chiar dacă, atunci când au fost întrebaţi ce au învăţat, au fost loviţi de amnezie.

Jurnaliştii de la Recorder.ro au descoperit date impresionante pe platforma de achiziţii publice. În ultimele 7 luni, instituţiile au achiziţionat 5.583 de servicii hoteliere, în principal pentru sejururi de 7 zile. Costul total a fost de 21 de milioane de lei, adică aproape 5 milioane de euro, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.