FT: Schimbări în domeniul investiţiilor speculative/ O nouă generaţie de manageri preia controlul

Postat la 29 octombrie 2017 205 afişări

Fondatorii firmelor specializate în achiziţionarea masivă de capital privat se pregătesc să cedeze controlul unei noi generaţii de manageri, care se vor confrunta cu un mediu de afaceri mai restrictiv, comentează Financial Times într-un articol intitulat "Apusul erei barbarilor pieţelor de capital".

FT: Schimbări în domeniul investiţiilor speculative/ O nouă generaţie de manageri preia controlul

Nimănui nu-i place să fie numit barbar. La un sfert de secol după ce preluarea, în 1988, a firmei RJR Nabisco de către Kohlberg Kravis Roberts a inspirat romanul bestseller "Barbarii de la poartă" ("Barbarians at the Gate"), unul dintre fondatorii grupului privat de investiţii de capital oferă o descriere alternativă asupra firmei sale. George Roberts, R-ul din KKR, a declarat la o conferinţă organizată de Financial Times în New York că el consideră KKR drept prima forţă într-un front de investitori care au perturbat ordinea capitalistă în anii 1980 prin implicarea în efortul admirabil al dezagregării corporatiste. KKR a făcut companiile mai eficiente, susţine el. "Oamenii uită că RJR nu avea de fapt nicio conducere", adaugă George Roberts.

"În prezent, George Roberts şi generaţia fondatorilor firmelor de acest tip au devenit miliardari care deţin controlul asupra universului serviciilor financiare prin cumpărarea de companii şi creşterea gradului de îndatorare, în efortul de a perturba echipe de management care au poziţii confortabile şi a forţa astfel reducerea costurilor de producţie şi a impozitelor aplicate. Îi eclipsează pe majoritatea managerilor companiilor înscrise pe Wall Street la capitolul profitabilităţii obţinute (...)", subliniază editorialiştii FT Henny Sender şi Gary Silverman, precizând însă că "fondatorii unora dintre cele mai mari firme specializate în cumpărarea masivă de capital privat se pregătesc să cedeze controlul unei noi generaţii, care se va confrunta cu un mediu de afaceri mai restrictiv".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.