Frumoasa şi înfricoşătoarea insulă Poveglia, unde peste 160.000 de oameni şi-au găsit sfârşitul

Postat la 28 martie 2016 313 afişări

Potrivit unor legende, insula ar fi fost bântuită de fantomele a mii de oameni, care ar fi murit aici, când insula a servit drept colonie de carantină pentru victimele ciumei, pe vremea lui Napoleon, iar mai târziu ca un azil pentru bolnavii mintal, scrie Descoperă.

Frumoasa şi înfricoşătoarea insulă Poveglia, unde peste 160.000 de oameni şi-au găsit sfârşitul

 Medicul psihiatru care a condus spitalul era un psihopat care şi-a torturat şi măcelărit pacienţii, iar mai târziu şi-a pus capăt vieţii aruncându-se de pe clopotniţa insulei. Dupa ce spitalul a fost închis, insula a rămas abandonată timp de aproape 50 de ani. Pescarii au evitat zona din cauza fricii de multiplele oase umane.

Acum, un nou proiect speră să transforme această insulă abandonată şi temută într-un campus universitar de vis.

Insula Poveglia a intrat în cărţile de istorie pentru prima dată în 421. Primii locuitori ai insulei erau refugiaţii care se adăposteau de invadatorii barbari huni conduşi de înfricoşătorul Attila Hunul, care a devastat continentul, conform Descoperă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insula,
oameni,
gasire,
descoperire,
spital,
abandon,
azil,
bolnavi
/actualitate/frumoasa-si-infricosatoarea-insula-poveglia-unde-peste-160-000-de-oameni-si-au-gasit-sfarsitul-15164144
15164144
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.