Franţa: la un moment dat o să fie bine

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 aprilie 2014 46 afişări

Noul guvern francez condus de Manuel Valls s-a angajat să opereze reduceri suplimentare de impozite şi taxe pentru companii şi populaţie de peste 11 mld. euro, în ideea că stimularea economiei şi crearea de locuri de muncă trebuie să aibă prioritate în faţa programelor de austeritate destinate reducerii deficitului şi datoriei publice.

Franţa: la un moment dat o să fie bine

Ministrul de finanţe Michel Sapin a precizat însă că guvernul nu are intenţia să reducă impozitul de 75% pe venit aplicat contribuabililor cu cele mai mari venituri pentru porţiunea de venit care depăşeşte 1 mil. euro.

Între altele, guvernul intenţionează ca pe termen mediu să reducă impozitul pe profitul companiilor, fixat la 33,33% din 1993 (la care se adaugă contribuţia socială de 3,3% pentru companiile cu afaceri de 7,6 mil. euro anual) până la 28% în 2020, deşi prima reducere preconizată va avea loc abia în 2016.

Neîncrederea afişată de o serie de analişti financiari la adresa noului guvern, format după înfrângerea socialiştilor în alegerile municipale, se leagă de voinţa politică a miniştrilor de a continua politicile necesare pentru reducerea deficitului bugetar, în condiţiile în care deja criza şi austeritatea au dus numărul şomerilor la recordul de peste 3 milioane.

Noul cabinet francez condus de fostul ministru de interne Manuel Valls are în componenţă două nume - Michel Sapin ca ministru al finanţelor şi Segolene Royal ca ministru al mediului - care au deţinut aceleaşi funcţii în timpul precedentei preşedinţii socialiste a lui Francois Mitterrand, în urmă cu 20 de ani. În plus, portofoliul ministrului industriei, Arnaud Montebourg, un susţinător al creşterii rolului statului în economie, a fost extins în aşa fel încât acum cuprinde şi politicile economice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franta-la-un-moment-dat-o-sa-fie-bine-12536548
12536548
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.