Franţa îşi învăţă copiii cum să reacţioneze la atacurile teroriste

Autor: Florin Casota Postat la 25 august 2016 97 afişări

Franţa îşi învăţă copiii cum să reacţioneze la atacurile teroriste

Autorităţile franceze au decis ca în jur de 3.000 de cadre militare aflate în rezervă să asigure securitatea în şcoli. În plus, exerciţii anti-teroriste, care vizează pregătirea studeţilor pentru potenţialele atacuri se vor intensifica. Asta în condiţiile în care de la 1 septembrie în jur de 12 milioane de elevi francezi revin la şcoală, relatează RT care citează Associated Press.

Toţi elevii cu vârste cuprinse între 13-14 ani vor învăţa măsuri de bază de salvare a vieţii umane, în cazul în care au nevoie de a oferi asistenţă colegilor în cazul unui atac terorist. În momentul de faţă doar 30% dintre elevi au avut parte de astfel de cursuri, potrivit lui Najat Vallaud-Belkacem, ministrul educaţiei.

În jur de 500 de administratori de şcoli vor merge la centrul naţional al jardarmeriei pentru a învăţa cum să gestioneze momente de criză. "Nu cedăm panicii, dar ameninţarea este ridicată, este reală", a spus Vallaud-Belkacem într-o conferinţă de presă.

În viitor, elevii vor face 3 astfel de exerciţii într-un an, cu unul mai mult decât în prezent. În cadrul acestor exerciţii copii vor învăţa cum să se ascundă, să fugă.

Mai mult, guvernul a decis alocarea a 50 de milioane de euro consiliilor locale pentru achiziţionarea de echipamente de securitate (camere video, alarme etc). 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.