Franţa cere întrunirea Consiliului de Securitate al ONU în privinţa situaţiei imigranţilor din Libia

Postat la 22 noiembrie 2017 49 afişări

Franţa cere întrunirea Consiliului de Securitate al ONU în privinţa situaţiei imigranţilor din Libia şi doreşte impunerea unor sancţiuni dacă autorităţile libiene nu acţionează în mod corespunzător, a declarat miercuri ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, relatează agenţia Reuters.

Franţa cere întrunirea Consiliului de Securitate al ONU în privinţa situaţiei imigranţilor din Libia

Le Drian a făcut un apel la Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi la Agenţia ONU pentru Refugiaţi să publice detalii despre traficul de imigranţi din Libia.

"Autorităţile libiene, care au fost alertate de mai multe ori, inclusiv de către mine pentru că am fost acolo în luna septembrie, au decis să deschidă o anchetă în privinţa faptelor. Vrem să se desfăşoare rapid, iar dacă sistemul judiciar libian nu poate efectua această procedură până la capăt, ar trebui să discutăm despre sancţiuni internaţionale. Franţa a decis în această dimineaţă să ceară în mod expres o întrunire a Consiliului de Securitate ... pentru abordarea problemei. Toată lumea poate observa că rezolvarea unei astfel de probleme poate fi obţinută doar prin intermediul unei soluţii politice", a spus Le Drian.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.