Fostul şef al RATB Viorel Popescu, reţinut într-un nou dosar, pentru trafic de influenţă

Autor: Departamentul Social Postat la 30 ianuarie 2015 49 afişări

Fostul director al RATB Viorel Popescu a fost reţinut într-un nou dosar în care este acuzat că, în decembrie 2011, a primit 2.500 de euro de la administratorii a două firme, pentru a le facilita derularea unui contract ce viza vânzarea de către regie a 232 de autovehicule casate, din parcul propriu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a fostului director general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) Viorel Popescu, pentru trafic de influenţă.

În ordonanţa de reţinere se arată că, în cursul lunii decembrie 2011, Viorel Popescu, în calitate de director general al RATB, a primit, în mod indirect (prin intermediul unei alte persoane), de la administratorii unor societăţi comerciale, la sediul regiei, suma de 2.500 de euro.

În schimbul acestei sume, Popescu urma să intervină pe lângă funcţionarii competenţi din RATB, pentru derularea în condiţii avantajoase pentru firmele celor doi oameni de afaceri a unui contract al cărui obiect îl constituia vânzarea de către instituţie a 232 de mijloace de transport casate (din parcul propriu, în vederea dezmembrării şi valorificării ulterioare a deşeurilor rezultate), precum şi pentru atribuirea ulterioară a altor contracte similare către societăţile respective.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Popescu va fi prezentat, vineri, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În septembrie 2014, Virgil Popescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un alt dosar, fiind acuzat că a prejudiciat regia cu aproximativ 820.000 de euro, prin faptul că a încheiat un contract cu o firmă care, deşi nu avea drept de asistenţă juridică, a oferit RATB astfel de servicii.

Mai exact, anchetarii spun că, în perioada 10 noiembrie 2011 - 9 octombrie 2012, în calitate de director general Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) , Popescu "nu a îndeplinit unele acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi a efectuat în mod defectuos activităţi specifice funcţiei", fapt ce a dus la un prejudiciu de peste 3,6 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 820.000 euro. Aceşti bani au fost folosiţi în defavoarea RATB, însă suma a reprezentat foloase materiale necuvenite pentru firma Urbconnect SRL.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti preciza că se constituie parte civilă în acest dosar, motiv pentru care aceasta cere în instanţă recuperarea prejudiciului cauzat de Viorel Popescu. Pentru a fi siguri că aceşti bani vor fi recuperaţi, anchetatorii au pus sechestru pe bunurile imobile ale fostului director.

În primăvara lui 2013, Guvernul a sesizat DNA asupra unor posibile fapte de natură penală identificate în activitatea RATB în perioada 2010-2012, de Corpul de Control în urma unor verificări efectuate la solicitarea primarului general.

Viorel Popescu a fost ales în funcţiile de preşedinte al Consiliului de Adminsitraţie al RATB şi de director al regiei la 10 noiembrie 2011.

El a condus RATB până în 4 septembrie 2012, când a fost revocat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din Consiliul de Administraţie al regiei, ceea ce a dus automat şi la pierderea postului de director.

Reprezentanţii USL în CGMB spuneau atunci că Viorel Popescu a fost revocat din cauza managementului defectuos.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POPESCU,
RATB,
REŢINERE
/actualitate/fostul-sef-al-ratb-viorel-popescu-retinut-intr-un-nou-dosar-pentru-trafic-de-influenta-13795187
13795187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.