Fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ condamnat la opt ani şi două luni de închisoare în dosarul Poşta Română

Postat la 15 mai 2017 85 afişări

Fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ condamnat la opt ani şi două luni de închisoare în dosarul Poşta Română

Fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost condamnat, luni, la o pedeapsă finală de 8 ani şi două luni de închisoare în dosarul Poşta Română, în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi abuz în serviciu, decizia nefiind definitivă.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat, luni, pe fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, la o pedepasă finală de 8 ani şi două luni de închisoare în dosarul Poşta Română în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi abuz în serviciu, decizia putând fi atacată cu apel.

Totodată, instanţa a dispus confiscarea specială a sumei de 422.138,07 lei şi a 35.306 de euro.

Gheorghe Ştefan, doi foşti şefi din Poşta Română şi doi adminstratori au fost trimişi, pe 3 martie 2017, în judecată, de către procurorii DNA, în al optulea dosar "Poşta Română", pentru infracţiuni de trafic de influenţă, spălare de bani şi abuz în serviciu. Prejudiciul se ridică la 2,2 milioane lei.

În al optulea dosar Poşta Română, Gheorghe Ştefan, zis şi Pinalti, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. La momentul faptei, acesta era primarul oraşului Piatra Neamţ. Şi fostul director al sucursalei „Fabrica de Timbre” din cadrul Companiei Naţionale Poşta Română S.A.(C.N.P.R.), Cosmin Mihăilescu, este cercetat pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată. În acelaşi dosar mai sunt anchetaţi: omul de afaceri Constantinof Marian, Chebac Mihai- la data faptei director al Direcţiei dezvoltare din cadrul C.N.P.R şi Dorin Firuti, la data faptei administrator al S.C. Romkuvert S.R.L

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.