Fostul ministru Adriean Videanu a fost reţinut de procurorii DNA

Postat la 29 ianuarie 2015 119 afişări

Adriean Videanu a fost reţinut, în această seară, de procurorii DNA în cel de-al doilea dosar de corupţie al fostului procuror-şef al DIICOT, Alina Bica. Liderul PNL este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Videanu a fost audiat la DNA în cursul acestei după amieze, conform MEDIAFAX.

Fostul ministru Adriean Videanu a fost reţinut de procurorii DNA

 Procurorii DNA au dispus disjungerea mai multor dosare din cazul Alina Bica-ANRP. Dosarele au legătură cu speţe în care fosta procuroare-şefă Alina Bica ar fi intervenit pentru tergiversarea soluţionării lor, în schimbul unor avantaje.

Conform ordonanţei procurorilor, Alina Bica ar fi primit 3,5 milioane euro mită de la Ioan Niculae. La pachet cu această sumă ar fi venit o promisiune a lui Niculae ca el şi Liviu Dragnea să o sprijine pe Bica pentru a ajunge procuror general.

Procurorii notează că Ioan Niculae, cercetat într-un dosar al DIICOT, a apelat, prin intermediul lui Liviu Dragnea, la Alina Bica pentru soluţionarea favorabilă a dosarului sau tergiversarea soluţionării până la împlinirea prescripţiei.

Companiile Marmosim şi Titan Mar aduc fiecare familiei Videanu venituri de câte 7 milioane de euro anual, având peste 350 de angajaţi, cei mai mulţi la Simeria şi o parte lângă Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adriean videanu,
procurorii dna,
retinere
/actualitate/fostul-ministru-adriean-videanu-a-fost-retinut-de-procurorii-dna-13794087
13794087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.