Fost lider al URSS avertizează: "Pare că întreaga lume se pregăteşte de un război"

Postat la 27 ianuarie 2017 579 afişări

”Situaţia curentă este mult prea periculoasă. Mai multe trupe, tancuri şi autovehicule blindate sunt aduse în Europa. Forţele armate ale NATO şi ale Rusiei sunt plasate mai aproape unele de altele decât în trecut, ca şi cum nu au ar vrea să rateze ţinta”, scrie Gorbaciov într-un editorial publicat în revista Time.

Fost lider al URSS avertizează: "Pare că întreaga lume  se pregăteşte de un război"

Fostul lider al Uniunii Sovietice avertizează că bugetele pentru armată continuă să crească de la an la an. ”Banii se găsesc uşor pentru arme sofisticate a căror puteri distructive sunt comprabile cu cele ale armelor de distrugere în masă, pentru că submarinele pot să devasteze jumătate dintr-un continent cu o singură salvă, iar sistemele de apărare antirachetă submină ideea de stabilitate strategică”.

Politicienii şi liderii armatelor sunt din ce în ce mai belicoşi, iar doctrinele de apărare sunt periculoase, mai spun el, adăugând că şi comentatori şi personalităţi TV au intrat în acest joc "Pare că întreaga lume se pregăteşte de un război", a spus el. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.