Forţele irakiene au reluat ofensiva pentru cucerirea oraşului Mosul

Autor: Raluca Manga Postat la 29 decembrie 2016 95 afişări

Forţele irakiene au reluat, joi, ofensiva împotriva teroriştilor Stat Islamic în mai multe cartiere din sud-estul oraşului Mosul, bastionul organizaţiei unde confruntările au încetat de aproximativ o lună, relatează Le Figaro.

"Trupele noastre sunt pe punctul de a avansa. În primele cinci sau zece minute au mers 500 de metri. Ele încep imediat să tragă", a declarat un ofiţer al diviziei de reacţie rapidă, o unitate de elită a Ministerului de Interne.

Forţele irakiene au avansat în cartierul Intisar şi este de aşteptat ca o ofensivă să înceapă nu departe de acolo.

Bătălia de la Mosul, care mobilizează aproximativ 100.000 de militari irakieni, combatanţi kurzi şi membri ai miliţiilor şiiite pentru a recuceri oraşul ocupat de Stat Islamic din iunie 2014, a fost declanşată pe data de 17 octombrie.

Unităţile de elită au recucerit un sfert din oraş, dar avansul lor este lent şi dificil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRAK,
MOSUL,
OFENSIVĂ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.