Forbes: TOPUL muzicienilor cu cele mai mari venituri în 2015 - FOTO

Autor: Florin Badescu Postat la 09 decembrie 2015 78 afişări

Cântăreaţa pop americană Katy Perry ocupă prima poziţie în topul muzicienilor cu cele mai mari venituri în 2015, potrivit unui clasament întocmit anual de revista Forbes, informează bbc.com.

După încheierea unui turneu mondial de amploare, intitulat "Prismatic World Tour", ce a durat 17 luni, cântăreaţa americană Katy Perry a obţinut venituri de 135 de milioane de dolari, care au ajutat-o să facă un salt spectaculos în acest clasament anual şi să ajungă pe prima poziţie. În topul din 2014, Katy Perry ocupase locul al 23-lea.

Grupul pop britanic One Direction se află pe locul al doilea, cu venituri de 130 de milioane de dolari, graţie recentului album "Four" şi a turneului mondial de promovare a acelui material discografic, "On the Road Again".

Poziţia a treia a revenit cântăreţului american Garth Brooks, o legendă a muzicii country, care a obţinut venituri de 90 de milioane de dolari.

Topul 10 al muzicienilor cu cele mai mari încasări în ultimul an este completat de Taylor Swift (80 de milioane de dolari), The Eagles (73,5 milioane de dolari), Calvin Harris (66 de milioane de dolari), Justin Timberlake (63,5 milioane de dolari), P. Diddy (60 de milioane de dolari), Fleetwood Mac (59,5 milioane de dolari) şi Lady Gaga (59 de milioane de dolari).

Forbes a întocmit acest clasament pe baza informaţiilor furnizate de diverşi reprezentanţi ai industriei muzicale, unor interviuri cu manageri şi impresari, dar şi a unor date oferite chiar de către artişti. Topul vizează veniturile obţinute de muzicieni în perioada 1 iunie 2014 - 1 iunie 2015.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
KATY PERRY,
FORBES,
VENITURI
/actualitate/forbes-topul-muzicienilor-cu-cele-mai-mari-venituri-in-2015-foto-14913735
14913735
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.