Fondul Monetar Internaţional se pregăteşte să REDUCĂ prognoza pentru creşterea economică a României

Postat la 06 septembrie 2018 48 afişări

Fondul Monetar Internaţional se pregăteşte să reducă estimarea de creştere economică pentru România la 4,4-4,5% în condiţiile în care avansul iniţial de 5,1% al instituţiei financiare era construit pe datele din primăvara anului 2018, scrie Ziarul Financiar.

Fondul Monetar Internaţional se pregăteşte să REDUCĂ prognoza pentru creşterea economică a României

„Estimarea privind creşterea economică de 5,1% pentru anul 2018 a fost bazată pe datele disponibile în luna martie. Suntem în proces de revizuire şi prognoza va fi revizuită în octombrie, iar bazat pe cei mai recenţi indicatori şi pe decelerarea economiei din prima parte a anului, vom revizui estimarea de creştere undeva la 4%-4,5%, dar încă se discută”, spune Alejandro Hajdenberg, reprezentant al FMI pentru România, prezent joi la Forumul Investitorilor, organizat de Fondul Proprietatea.

La cea mai recentă rectificarea bugetară, guvernul PSD prognozează o creştere economică de 5,5% pentru 2018, o ţintă considerată de analişti ca fiind mult prea ambiţioasă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.