FOCUS: Noutăţile şi surprizele editoriale ale anului 2018 în România

Postat la 04 ianuarie 2018 121 afişări

Unele dintre cele mai importante edituri din România au prezentat, pentru MEDIAFAX, autorii pe care mizează în anul 2018, voci puternice ale literaturii universale, dar şi noutăţile editoriale pe care le pregătesc.

FOCUS: Noutăţile şi surprizele editoriale ale anului 2018 în România

Astfel, peste 150 de titluri noi vor apărea anul acesta la Humanitas, în colecţiile şi seriile de autor ale editurii. Printre surprizele editoriale ale noului an se numără al patrulea volum din "Jurnalul" lui Mircea Cărtărescu, un nou volum de Horia-Roman Patapievici, "Anii urii", un volum de solilocvii de Gabriel Liiceanu, o nouă carte de Ioana Pârvulescu, "Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii şi personajele lor", şi o colecţie de texte tăioase de Radu Paraschivescu cu titlul "Două mături stau de vorbă. Scene româneşti".

Încă din primele luni ale lui 2018, în seria dedicată Centenarului Marii Uniri, în care au fost publicate până în prezent 13 cărţi esenţiale despre România în Primul Război Mondial, vor apărea: "Parlamentul în pribegie (1916-1918): Amintiri, note şi impresii", de Grigore Procopiu, ediţie realizată de Daniel Cain; "Jurnal. 1917-1918", de Alexandru Dona, cu ilustraţii de Niculina Henrieta Delavrancea; "Vechiul Regat şi Marele Război", de Daniel Cain; Însemnări din războiul României Mari", de Vasile Bianu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.