FOCUS Ce conţine arhiva SIPA şi până unde au ajuns competenţele serviciului secret

Postat la 16 mai 2017 83 afişări

Informaţia că mai multe documente din arhiva SIPA ar fi fost copiate a readus în atenţia publică un fost serviciu secret despre care de multe ori s-a spus că s-ar fi ocupat de supravegherea magistraţilor. La 11 ani de la desfiinţarea lui,nimeni nu a luat vreo decizie referitoare la datele colectate.

FOCUS Ce conţine arhiva SIPA şi până unde au ajuns competenţele serviciului secret

Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) a fost înfiinţat în anul 1997, prin transformarea în unitate de sine stătătoare a Serviciului Independent Operativ (SIO) aflat, anterior, în subordinea Direcţiei Generale a Penitenciarelor, cu scopul de a urmări şi controla infracţiunile cu implicaţii majore din penitenciare, în mandatul lui Mircea Ionescu Quintus. Regulamentul de organizare şi funcţionare a SIPA a fost instituit prin două Ordine ale Ministrului Justiţiei, al căror conţinut nu este, însă, cunoscut.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.