FOCUS: Averea candidaţilor la parlamentare: Case, maşini, terenuri şi bani din vânzarea de cereale

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 06 noiembrie 2016 167 afişări

Majoritatea candidaţilor din ţară la alegerile parlamentare din decembrie declară la averi case, maşini, terenuri, bijuterii şi conturi bancare. Unul dintre candidaţi a declarat şi venituri de aproape 40.000 de lei din valorificarea de cereale. 

Bistriţa-Năsăud

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Bistriţa-Năsăud, Robert Sighiartău, care ocupă primul loc pe listă pentru Camera Deputaţilor, este cel mai tânăr candidat din judeţ la alegerile parlamentare şi deţine cea mai mare avere, conducând una dintre cele mai mari companii din Bistriţa-Năsăud, potrivit declaraţiei de avere a acestuia postată pe site-ul ANI.

La cei 27 de ani ai săi, Robert Sighiartău, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL ocupă locul întâi pentru Camera Deputaţilor. Tânărul politician deţine un teren de 633 de metri pătraţi în centrul Bistriţei, o casă de locuit de 465 de metri pătraţi şi un apartament în Bucureşti. Robert Sighiartău nu are nici datorii, dar nici conturi sau depozite bancare care depăşesc 5.000 de euro, în schimb deţine acţiuni la cinci companii care îşi desfăşoară activităţile în domeniul auto, acţiuni estimate la peste 3,7 milioane de lei. Robert Sighiartău este directorul general al unei companii auto şi a câştigat anul trecut din această activitate 38.000 de lei. Ca şi agent de vânzări pentru o altă companie, liderul PNL Bistriţa-Năsăud a înregistrat venituri din activităţi independente care depăşesc 15.000 de lei, iar indemnizaţia ca şi consilier judeţean a însumat 8.883 de lei.

Conform declaraţiei de avere, politicianul a încasat anul trecut şi un venit din dividente care depăşesc 16.000 de lei. Robert Sighiartău este căsătorit, are doi copii, iar soţia sa a câştigat anul trecut 4.000 de euro.

Pe locul secund pe lista pentru Camera Deputaţilor se află Doris Moldovan, care deţine o casă de 382 de metri pătraţi în Bistriţa, un credit contactat în anul 2007 în valoare de 10.000 de euro şi nu are depozite bancare. Doris Moldovan a câştigat în 2015 din activitatea sa de consilier parlamentar peste 11.000 de lei şi de asistent local al unui europarlamentar - aproape 29.000 de lei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CANDIDAŢI,
PARLAMENT,
AVERI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.