FMI se va axa pe reducerea dezechilibrelor la nivel mondial. Organizaţia elimină angajamentul anti-protecţionism

Autor: Corina Zamfir Postat la 23 aprilie 2017 48 afişări

În cadrul reuniunii de primăvare a FMI de la Washington, ce a avut loc sâmbătă, statele membre ale Fondului Monetar Internaţional au eliminat angajamentul anti-protecţionism, pentru a se axa pe reducerea dezechilibrelor la nivel mondial, informează ZF.

Comitetul Internaţional Monetar şi Financiar (IMFC), organismul director al FMI, şi-a repetat angajamentele anterioare privind cursurile de schimb valutar.

"Ne vom abţine de la devalorizări competitive şi nu vom viza cursurile de schimb în scopuri competitive", a afirmat IMFC într-o declaraţie.

"Vom lucra împreuna pentru a reduce dezechilibrele globale excesive prin urmărirea politicilor adecvate. Lucrăm pentru a consolida contribuţia comertului la economiile noastre", au adăugat aceştia.

Comunicatul a adoptat în mare măsură limba comercială dintr-o declaraţie a G20 emisă luna trecută în Baden Baden, Germania, unde Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat că angajamentul împotriva protecţionismului nu mai este relevant.

Articolul complet poate fi citit pe Ziarul Financiar.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.