FMI cere Germaniei să facă mai multe proiecte cu bani publici

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 iulie 2014 40 afişări

Economia germană va creşte probabil peste aşteptări în acest an, graţie cererii interne solide şi şomajului redus, a conchis FMI într-un raport publicat săptămâna trecută, dar a avertizat că escaladarea tensiunilor între Vest şi Rusia ar putea afecta sever locomotiva economică a Europei, ţinând cont de puternicele relaţii comerciale ruso-germane.

FMI cere Germaniei să facă mai multe proiecte cu bani publici

FMI a majorat prognoza de creştere economică a Germaniei de la 1,7% la 1,9% pentru 2014 şi de la 1,6% la 1,7% pentru 2015, oricum sub estimările oficiale de la Berlin de 1,8%, respectiv 2%.

Interesant este faptul că Fondul a repetat recomandările din primăvară adresate guvernului german de a majora anual investiţiile publice cu câte 0,5% din PIB pe o perioadă de patru ani, pe motiv că "ar creşte în mod durabil economia şi ar avea efecte benefice asupra restului zonei euro".

O majorare a investiţiilor publice cu 0,5% din PIB ar însemna cheltuieli de până la 14 mld. euro numai în 2014. Cancelarul Angela Merkel a planificat însă pentru următorii patru ani investiţii suplimentare în infrastructură de numai 5 mld. euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fmi-cere-germaniei-sa-faca-mai-multe-proiecte-cu-bani-publici-12986244
12986244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.