Fluidizarea traficului în Capitală | Firea vrea să facă două linii de tramvai suspendate. O rută va lega Bucureştiul de Măgurele. Ce alte proiecte are în plan Primăria

Postat la 13 martie 2018 64 afişări

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că urmează să fie construită o linie de monorail, pe care vor circula 80 de tramvaie suspendate, fiind vorba despre două rute care vor lega Bucureştiul de Măgurele şi de zona de nord.

Fluidizarea traficului în Capitală | Firea vrea să facă două linii de tramvai suspendate. O rută va lega Bucureştiul de Măgurele. Ce alte proiecte are în plan Primăria

"Într-o perioadă scurtă de timp, am început deja pregătirile tehnice şi vom demara lucrările pentru o linie de monorail, este vorba despre tramvai suspendat şi material rulant. Este vorba despre 80 de tramvaie suspendate, care vor fi implicate în acest concept", a explicat Firea, în cadrul seminarului „Împreună pentru dezvoltare durabilă - Dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov”, organizat de Departamentul de Dezvoltare Durabilă al Secretariatului General al Guvernului.

Edilul Bucureştiului a explicat că aceste tramvaie vor circula pe două rute, prima fiind Bucureşti-Măgurele, iar a doua va lega Capitala de zona de nord, spre Ploieşti.

Gabriela Firea a prezentat o serie de proiecte prin care Municipalitatea îşi propune fluidizarea traficului în Bucureşti, cum ar fi extinderea pasajului Domneşti sau construirea unei staţii de cale ferată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.