Florin Cîţu: nu voi accepta renegocierea PNRR, ar însemna să reluăm toată procedura

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 ianuarie 2022 202 afişări

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu va accepta renegocierea PNRR aşa cum au solicitat reprezentanţii PSD.

Florin Cîţu: nu voi accepta renegocierea PNRR, ar însemna să reluăm toată procedura

Liderul PNL spune că eventualele negocieri privind modificarea unui capitol din PNRR presupun reluarea întregii proceduri.

„Am intrat în coaliţie stabilind că nu vom interveni asupra PNRR pentru că asta înseamnă să reiei toată procedură, nu voi accepta aşa ceva... Premierul nu mi-a spus că a avut o discuţie cu cineva despre PNRR... Acest contract prin care primim 30 de miliarde de euro... nu există niciun fel de punct în care să se vorbească despre renegociere”, a declarat Florin Cîţu.

Orice renegociere va provoca întârzieri, a avertizat liderul PNL. PNRR a fost negociat bine, a mai spus Cîţu care susţine că PNRR va moderniza România, chiar dacă reformele presupun şi măsuri nepopulare.

„Eu îmi asum o măsură antipopulară dacă va avea efecte pe termen lung”, a precizat Cîţu.

Reprezentanţii PSD au anunţat că vor să renegocieze capitolul pensii din PNRR. Social democraţii sunt nemulţumiţi de plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii inclus în PNRR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin cîţu,
pnrr,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.