Fiul lui Sorin Ovidiu Bălan, judecat pentru evaziune fiscală de un milion de euro

Postat la 03 martie 2014 125 afişări

Fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Bălan a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, el fiind acuzat de procurorii Tribunalului Bucureşti că ar fi prejudiciat statul cu aproximativ un milion de euro, prin neplătirea contribuţiilor pentru 1.105 angajaţi, arată Parchetul Capitalei.

Fiul lui Sorin Ovidiu Bălan, judecat pentru evaziune fiscală de un milion de euro

 Alături de Alexandru Ion Bălan, în acelaşi dosar au fost trimise în judecată mama acestuia, Eufrosina Bălan, şi Madălina Gabriela Bălan.

Potrivit procurorilor, între 2009 şi 2012, Alexandru Bălan, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale care presta servicii de pază, s-a folosit de 1.105 persoane, care au muncit la negru şi au fost plătiţi prin mai multe metode. Astfel, în cazul a 588 de persoane, nu au fost încheiate contracte individuale de muncă şi, în consecinţă, fiul fostului realizator TV nu a înregistrat în evidenţa contabilă aceste contracte şi nu a întocmit şi depus declaraţiile fiscale privind impozitele şi contribuţiile la CAS, CASS sau şomaj.

De asemenea, pentru 305 persoane, au fost încheiate formal contracte de muncă, care însă nu au fost raportate sau declarate Inspectoratului Teritorial de Muncă, astfel încât nu au fost plătite impozitele şi contribuţiile la stat pentru acestea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fiul-lui-sorin-ovidiu-balan-judecat-pentru-evaziune-fiscala-de-un-milion-de-euro-12187825
12187825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.