Fiscul începe să îi caute pe cei care vând repetat produse pe site-urile de anunţuri. Când trebuie să plăteşti impozit dacă ai vândut un produs

Postat la 21 martie 2016 821 afişări

Fiscul începe să îi caute pe cei care vând repetat produse pe site-urile de anunţuri. Când trebuie să plăteşti impozit dacă ai vândut un produs

 Cazul persoanei fizice care a vândut, în mai puţin de doi ani, sub numele „Itmedia­ga­laxy“ telefoane, tablete şi televizoare în valoare de peste 1,1 mil. lei fără a plăti niciun fel de taxe cu ajutorul unor anunţuri promo­vate pe reţeaua so­cială Facebook şi pe site-uri precum Olx.ro şi Okazii.ro nu este unul singular, astfel că auto­rită­ţi­le ar trebui să verifice utilizatorii care au pu­bli­cat multe anun­ţuri de vânzare pentru echi­pa­men­te IT&C - în con­diţiile în care în multe dintre aces­te cazuri este vorba de eva­ziu­ne fiscală, con­si­deră Tiberiu Pop, director ge­ne­ral şi acţionar al Cor­sar Online, compania ca­re ad­ministrează Cel.ro, unul dintre cele mai mari magazine online locale.

„Cu siguranţă există mai multe persoane fizice cu un volum de vânzări similar sau poate chiar mai mare decât cel din cazul Itme­dia­ga­laxy. Site-urile de anunţuri sunt pline de astfel de indivizi. Majoritatea celor care au la vân­zare pe site-urile de anunţuri mai mult de 2-3 tele­foa­ne sigilate în acelaşi timp cu siguranţă sunt ori hoţi, ori evazionişti. De asemenea, preţul produ­selor noi vân­dute de acest tip de pesoane este în general cu 10-20% mai mic decât preţul din pia­ţă.

(…) O primă măsură ar fi verificarea ce­lor care au avut un număr mare de anun­ţuri pe aces­te site-uri, lucru care se poate face foarte uşor prin cooperarea site-urilor de anunţuri cu Poliţia şi ANAF“, a declarat Pop.

Conform datelor publicate de ANAF la în­ce­putul acestei luni, persoana fizică din spatele Itmedia­galaxy, a cărei identitate nu a fost dez­vă­luită, a vândut în perioada ianuarie 2013 - no­iem­brie 2014 1.492 de produse IT&C în va­loa­re de 1,1 mil. lei fără a plăti TVA sau impozit pe venit.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzare,
site,
impozit,
produse,
cautare
/actualitate/fiscul-incepe-sa-ii-caute-pe-cei-care-vand-repetat-produse-pe-site-urile-de-anunturi-cand-trebuie-sa-platesti-impozit-daca-ai-vandut-un-produs-15128998
15128998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.