Firma care ingrozeşte toţi şefii de companii din lume

Autor: Florin Casota Postat la 12 octombrie 2017 756 afişări

Marile companii ale lumii inspiră oamenii, sunt demne de admiraţie, dar unele provoacă şi multă teamă în rândul şefilor de companii. Acest lucru reiese din frecvenţa cu care companiile sunt menţionate în apeluri (conference calls), scrie recode.net

Firma care ingrozeşte toţi şefii de companii din lume

Amazon a înlocuit Google şi este noua sperietoare pentru companiile americane. Amazon a fost meţionat de 2090 de ori în acest an în apeluri corporative, rapoarte etc (întâlniri anuale, ale acţionarilor etc),  în creştere cu 11% faţă de anul trecut, potrivit unei analize realizate de FactSet. Google a fost menţionat de 1500, în scădere cu 19% faţă de 2016.

Aceste companii sunt pe buzele tuturor deoarece acţionează în mai multe domenii şi par de neoprit. Amazon nu este doar un retailer online, ci şi companie media, cloud computing etc. Google, pe lângă motor de căutare, este o companie media, un monstru publicitar, dar şi producători de maşini fără şofer.

Ambele companii atrag atenţia multor competitor. Doar că Amazon este ceva mai de speriat decât Google. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.