Fini sunt! Cursul valutar leu-euro va fi mai volatil, iar dobânzile la lei nu mai scad

Autor: Cristian Hostiuc Postat la 26 aprilie 2021 66 afişări

Fini sunt! Cursul valutar leu-euro va fi mai volatil, iar dobânzile la lei nu mai scad

La finalul unui discurs ţinut în cadrul unei întâlniri regionale organizate de FMI, Mugur Iărescu, guvernatorul BNR, a anunţat că nu mai vede motive pentru o nouă reducere a dobânzilor la lei, cel puţin de către Banca Naţională. Aşa că nivelul de 1,25% îl putem pune în ramă.

Scăderea de la 2,5%, chiar la începutul crizei, până la 1,25%, la începutul anului 2021, a contribuit la scăderea semnificativă a ROBOR şi implicit la reducerea ratelor bancare la lei plătite de către clienţi.

Ar fi fost istoric ca dobânda de referinţă să ajungă la 1%, dar din cauza creşterii inflaţiei şi schimbării la nivel mondial a fluxurilor de bani, acest lucru nu s-a mai putut.

Citiţi articolul integral pe Aleph News. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
dobanzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.