Fini sunt! „Angajăm: oferim cel puţin 4.000 lei garantat!”

Autor: Cristian Hostiuc Postat la 13 iulie 2021 309 afişări

Fini sunt! „Angajăm: oferim cel puţin 4.000 lei garantat!”

Toată lumea are nevoie de angajaţi, cel puţin în Bucureşti. Berăria H a împânzit staţiile de autobuz din Capitală cu: „Angajăm ospătari, cel puţin 4.000 lei pe lună, garantat”.

E drept că se precizează că aceşti bani sunt formaţi dintr-un salariu, probabil minimum pe economie sau uşor peste + tips, adică bacşişul aferent.

Nu este singura ofertă de pe piaţă. Alte restaurante, pizzerii, oferă între 3.500 şi 4.500 lei garantat, dar tot cu salariul minim plus restul banilor din bacşiş.

Unii chelneri spun că ofertele nu sunt aşa generoase, pentru că la alte restaurante, terase, pizzerii se poate câştiga mai bine, peste 5000 lei pe lună, dar tot dintr-un salariu minim pe economie plus bacşiş.

Pentru că în criză restaurantele, cafenelele, barurile au fost închise de către Guvern, ele şi-au pierdut oamenii, care nu puteau sta doar pe şomajul tehnic, adică 75% din salariul oficial, care de cele mai multe ori erau salariul minim. Aşa că mulţi s-au îndreptat către Uber, Bolt, firmele care livrau mâncare – Glovo, Takeaway, Tazz, etc – sau către zona de curierat, acolo unde se căutau oameni.

Citiţi articolul integral pe Aleph News.ro. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
garantare,
bucuresti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.