Finanţele au atras 50 milioane lei printr-o licitaţie suplimentară

Autor: Monica Juganaru Postat la 06 decembrie 2013 42 afişări

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras vineri 50 milioane lei, cât şi-a propus, printr-o licitaţie suplimentară pentru obligaţiuni pe cinci ani, la care a oferit acelaşi randament ca la operaţiunea principală organizată joi, de 4,9% pe an.

Finanţele au atras 50 milioane lei printr-o licitaţie suplimentară

Trezoreria a împrumutat joi 500 milioane lei prin obligaţiuni cu scadenţa în noiembrie 2018, exact cât a anunţat iniţial, la un randament mediu de 4,9%, în creştere faţă de cel acceptat la jumătatea lunii noiembrie pentru aceeaşi maturitate, de 4,7%.

Fiind o licitaţie suplimentară, doar pentru oferte necompetitive, Trezoreria a oferit vineri acelaşi randament mediu. La licitaţiile pentru oferte necompetitive, participanţii indică doar suma pe care vor să o plaseze în titlurile de stat, nu şi randamentul pe care îl ţintesc. Subscrierile au totalizat vineri 87 milioane lei.

Administratorii datoriei publice au programat pentru luna decembrie licitaţii în valoare de 3,99 miliarde de lei, sub suma atrasă în luna noiembrie, de 4,55 miliarde de lei.

În decembrie ajung la maturitate titluri în valoare de 2,08 miliarde lei.

Următoarea operaţiune este programată pentru luni, când Finanţele vor să vândă obligaţiuni pe şapte ani, în valoare de 500 milioane lei.

De la începutul anului, ministerul a împrumutat de pe piaţa internă 44,711 miliarde lei, la care se adaugă emisiuni în valută, interne şi externe, de 3,07 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FINANŢELE,
LICITAŢIE SUPLIMENTARĂ,
/actualitate/finantele-au-atras-50-milioane-lei-printr-o-licitatie-suplimentara-11746143
11746143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.