Filosofia care i-a ajutat pe Elon Musk sau Warren Buffett să se îmbogăţească. Este la îndemâna oricui

Autor: Florin Casota Postat la 28 august 2017 2039 afişări

Publicaţia Inc.com dezvăluie principiile filosofiei pe care oamenii de afaceri de success precum Jeff Bezos, Elon Musk sau Warren Buffett le folosesc pentru a se îmbogăţi. Aceste practici pot fi implementate şi de oamenii obişnuiţi care vor să strângă o avere.

Filosofia care i-a ajutat pe Elon Musk sau Warren Buffett să se îmbogăţească. Este la îndemâna oricui

De la Jeff Bezos la Elon Musk şi Bill Gates, este dificil să găseşti un om de afaceri de succes care să nu fi profitat de învăţămintele filosofiei stoice.

Stoicismul este o şcoală filosofică grecească ce s-a dezvoltat ca reacţie împotriva epicurismului, în care etica ocupă locul preponderent, în slujba căreia se află logica şi fizica (cu sensul general de şiinţă a naturii). Una dintre celebrele maxime ale acestei filosofii este "Trăieşte în acord cu natura". Unul dintre liderii acestei filosofii a fost, totuşi, împăratul Imperiului Roman, Marcus Aurelius, care vorbea despre compasiune, modestie şi austeritate.

Buffett încă locuieşte în Omaha în casa pe care a cumpărat-o în urmă cu 59 de ani pentru 31,500 de dolari, deşi averea lui ajunge la 77 miliarde de dolari. De asemenea, el este mare fan McDonalds datorită preţurilor mici pe care le practică. Niciodată nu cheltuieşte mai mult de 3.17 dolari pe micul dejun pe care obişnuieşte să-l ia de la restaurantul fast-food.

Buffett trăieşte aşa deoarece a stabilit care sunt priorităţile lui, iar acestea nu includ luxul, case scumpe, maşini de lux sau alimnte scumpe. Trăind astfel îşi măreşte averea în fiecare zi şi menţine liberatatea financiară.

Aşadar, cu toţi am putea încorpora puţin stoicism în vieţile noastre, adaptându-ne comportamnetul şi cheltuielile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.