FIFA a înregistrat pierderi financiare de 369 de milioane de dolari pe anul 2016

Autor: Andrei Pal Postat la 08 aprilie 2017 56 afişări

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a raportat pierderi financiare de 369 de milioane de dolari, după investigaţiile efectuate de procurorii americani şi elveţieni, ca urmare a scandalurilor de corupţie în care au fost implicaţi foşti oficiali, scrie Associated Press.

O pierdere şi mai mare se anunţă pentru 2017, dar oficialii forului de conducere al fotbalului aşteaptă un profit considerabil după vânzarea drepturilor de televizare şi organizarea Campionatului Mondial din 2018, găzduit de Rusia. Din pierderile de 369 de milioane, "peste 50 de milioane de dolari" s-au dus către anchetele organizate de procurorii americani şi elveţieni, în urma cărora mai mulţi foşti oficiali au fost acuzaţi şi condamnaţi, pledând vinovat, la acuzaţii de corupţie. Cheltuielile privind strict această speţă au înregistrat o creştere cu 30 de milioane, în 2015 costurile fiind de doar 20,2 milioane de dolari.

FIFA îşi menţine obiectivul de venituri stabilit înainte de intrarea în ciclul de patru ani pentru organizarea Campionatului Mondial din 2018, adică un profit în jurului sumei de 5,56 miliarde de dolari, obţinuţi din vânzarea drepturilor de televizare, comerciale, sponsori şi bilete.

Potrivit rapoartelor financiare eliberate de către FIFA, în 2015 pierderile se ridicau la suma de 122 de milioane de dolari, o diferenţă considerabilă faţă de sumă publicată pentru anul 2016 de către oficialii forului mondial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FIFA,
PIERDERI,
2016

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.