Fiat are un plan de 9 mld. euro ca sa oprească pierderile din Europa. Ce modele pregateşte?

Autor: Ştefan Stan Postat la 10 decembrie 2013 45 afişări

Fiat, producătorul italian de automobile, vrea să investească 9 miliarde de euro în noi modele de maşini, pentru a opri pierderile financiare din Europa şi pentru a revitaliza fabricile italiene, scrie Bloomberg Businessweek.

Fiat are un plan de 9 mld. euro ca sa oprească pierderile din Europa. Ce modele pregateşte?

Fiat, producătorul italian de automobile,  vrea să investească 9 miliarde de euro în noi modele de maşini, pentru a opri pierderile financiare din Europa şi pentru a revitaliza fabricile italiene, scrie Bloomberg Businessweek.

Producătorul italian se va concentra în cadrul mărcii Fiat pe variante ale modelelor 500 şi Panda, însă şi Maserati şi Alfa Romeo vor fi susţinute de noile modele “Fabricate în Italia”.

Ca parte a strategiei de revitalizare a producţiei în Italia, Fiat va introduce anul viitor modelele sport 500 şi Jeep, precum şi o versiune decapotabilă de Alfa Romeo 4C. Fiat Punt, modelul emblematic al producătorului italian, va fi înlocuit de o versiune cu 5 uşi a Fiat 500.

“Este o mişcare istorică şi curajoasă să abandonezi modelele de la care ai plecat. Mergând mai departe cu un nou 500 şi cu modelele Alfa este singura strategie prin care Fiat va putea continua să construiască maşini în Italia”, a spus Roberto Verganti, profesor de management la Politehnica din Milano.

Fiat a anunţat că doreşte să dezvolte 20 de noi modele pentru Europa până în 2016, inclusiv 8 noi modele de Alfa Romeo.

Din cauza scăderii cererii de maşini din Italia şi lipsei de noi modele, Fiat a pierdut din cota de piaţă în Europa în ultimii 4 ani. Anul trecut vânzările din regiune ale grupului au fost cu 47% mai mici decât în 2009, iar cota de piaţă a scăzut la 6,3%, comparativ cu 9,3% în 2009.

Scăderea vânzărilor a dus la pierderi operaţionale de aproape 2 miliarde de euro din 2011, compania italiană pierzând 304 milioane de euro în primele nouă luni ale anului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fiat-are-un-plan-de-9-mld-euro-ca-sa-opreasca-pierderile-din-europa-ce-modele-pregateste-11753593
11753593
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.