Fermierul Dimitrie Muscă, proprietarul CAI Curtici, acuză ANSVSA că ştia că vine pesta procină africană şi "nu a făcut nimic"

Postat la 08 august 2018 119 afişări

Fermierul Dimitrie Muscă din Arad, proprietarul Combinatului Agroindustrial Curtici, care lucrează circa 5.000 de hectare şi care creşte în jur 35.000 de porci, acuză conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) că nu a făcut nimic pentru comobaterea pestei porcine, deşi virusul pestei porcine africane a apărut în România în iulie 2017, în urmă cu un an.

Fermierul Dimitrie Muscă, proprietarul CAI Curtici, acuză ANSVSA că ştia că vine pesta procină africană şi "nu a făcut nimic"

„ANSVSA ştia că vine peste procină africană şi nu a făcut nimic. Geronimo Brănescu, acest lipitor de afişe, ar trebui băgat la închisoare. I-a adunat pe toţi directorii direcţiilor sanitar veterinare din teritoriu la Tulcea, să vadă cum incinerează ei porcii, ca atunci cânde se întorc, să răspândească virusul. E o crimă împortiva naţiunii, un atentat la economia României. E o problema de siguranţă alimentară ce ţine de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, dar nimeni nu face nimic. Ne aruncă nişte bani în faţă, că să ne închidă gură, şi ne transformă într-o ţară de import”, a spus fermierul Dimitrie Muscă .

În mai puţin de un an de la depistarea primului focar, pesta porcina africană a ajuns să se răspândească în 8 judeţe din ţară, respectiv Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Galaţi, Ialomiţa, Tulcea şi Brăila, potrivit reprezentanţilor ANSVSA.  

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.