Fermele româneşti dau faliment şi copiilor noştri li se dă la şcoală lapte din Polonia şi Ungaria

Postat la 28 iulie 2016 321 afişări

Fermele româneşti dau faliment şi copiilor noştri li se dă la şcoală lapte din Polonia şi Ungaria

SĂ MÂNCĂM DE LA ŢĂRANII NOŞTRI. Fermierii noştri sunt disperaţi pentru că nu au unde să vândă laptele, unde să-l distribuie şi sunt nevoiţi să-l arunce de multe ori. Într-o criză cruntă a laptelui, noi suntem atât de samariteni încât ne ajutăm vecinii unguri şi polonezi să prospere. Ministerul Agriculturii ar avea banii şi pârghiile pentru un plan naţional: produse româneşti în şcoli, susţine Avram Fiţiu, profesor la USAMV Cluj Napoca.

Organizaţiile fermierilor români, multitudinea de federaţii şi asociaţii ar putea să-i propună Ministerului Agriculturii să se consume produse româneşti în şcoli. Concret, fermele noastre de creştere a vacilor de lapte se confruntă cu o criză acută. Este aberant ca noi să continuăm să consumăm produse importate de pe la vecini şi nu mişcăm un deget pentru promovarea produselor noastre, din fermele noastre, produsele ţăranilor noştri.

Un program naţional de 10 milioane de euro pentru consum de alimente româneşti în şcoli, lapte, brânză. Programul există! Dacă mâine vin oamenii ăştia şi vrem să înlocuim laptele polonez, unguresc din şcolile din România, haideţi! Au bani, au 25 de milioane de euro pe asistenţă tehnică, pot să ia fără probleme 10 milioane de euro pentru consum de alimente româneşti în ultima şcoală din România.

Au banii, dar din ianuarie acest ministru (ministrul agriculturii Achim Irimescu n.r.), am crezut că am o speranţă că vine dintr-o zonă de oieri din ţara asta, m-am înşelat până astăzi, am şi spus-o. A avut două emisiuni în ianuarie şi ne-a promis marea cu sarea, că va veni şi va interveni pentru aceste direcţii ale sectoarelor de agricultură din România. Îl mai aveţi ministru 3 luni! Dacă până la 1 septembrie nu decide aceste două lucruri, îşi ia tălpăşiţa şi pleacă.

Cititi mai multe pe www.agroinfo.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
lapte,
ferme,
scoala,
copii,
faliment,
ungaria,
produse,
scoli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.