Femeie însărcinată din Spania, diagnosticată cu virusul Zika. Primul caz din Europa

Postat la 05 februarie 2016 138 afişări

Femeie însărcinată din Spania, diagnosticată cu virusul Zika. Primul caz din Europa

O femeie însărcinată revenită recent din Columbia a fost depistată pozitiv cu virusul Zika, informează BBC.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că femeia s-a întors recent din Columbia, una dintre zonele afectate. Pacienta a fost diagnosticată în Catalonia, însă nu există un risc de răspândire a virusului deoarece este "un caz de import".

Virusul Zika reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă, a stabilit luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Experţii medicali sunt preocupaţi că virusul Zika se transmite foarte rapid şi pe distanţe mari, consecinţele fiind devastatoare. OMS avertiza săptămâna trecută că virusul Zika, transmis în principal de ţânţari, se propagă "în mod exploziv" în America de Sud, unde în 2016 ar putea fi trei-patru milioane de cazuri.

De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, printre care se numără Brazilia, Columbia, Bolivia, Paraguay, Columbia, Mexic şi Venezuela.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/femeie-insarcinata-din-spania-diagnosticata-cu-virusul-zika-primul-caz-din-europa-15039268
15039268
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.