Femeia din spatele unui MOMENT ISTORIC. Katie Bauman, studenta care a creat algoritmul pentru realizarea primei IMAGINI cu gaura neagră

Postat la 11 aprilie 2019 461 afişări

Katie Bauman, o tânără programatoare, a primit nenumărate laude pentru eforturile sale privind realizarea primei imagini a unei găuri negre. De asemenea, fotografia distribuită de aceasta cu un moment crucial al procesului a devenit virală, transmite Huffington Post.

Femeia din spatele unui MOMENT ISTORIC. Katie Bauman, studenta care a creat algoritmul pentru realizarea primei IMAGINI cu gaura neagră

Pentru prima data în istoria umanităţii, oamenii din întreaga lume au putut vedea cum arată o gaură neagră, situată la 50 de milioane de ani-lumină depărtare.

 

Imaginea revoluţionară a devenit virală aproape instantaneu, precum şi o poză cu Katie Bouman, tânăra de 29 de ani care este parţial răspunzătoare pentru momentul istoric.

 

În fotografie, Bouman, membru al proiectului Event Horizon Telescope, se uită entuziasmată cum imaginea revoluţionară se încarcă pe ecranul calculatorului, informează Huffington Post.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imagini,
realizare,
gaura neagra,
istoric

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.