Femeia care a renunţat la un job de sute de mii de dolari pentru a călători. "Mergeam la serviciu bolnavă pentru că nu voiam să-mi petrec zilele de concendiu acasă"

Postat la 26 noiembrie 2015 4909 afişări

Femeia care a renunţat la un job de sute de mii de dolari pentru a călători. "Mergeam la serviciu bolnavă pentru că nu voiam să-mi petrec zilele de concendiu acasă"

Kristin Addis a renunţat la jobul ei de bancher de investiţii din California de Sud în martie 2012. Deşi câştiga sume cu şase cifre nu era fericită cu viaţa ei, scrie Business Insider.

Trebuia să facă o schimbare. "Era foarte greu pentru mine cu doar 14 zile de concediu pe an. Mergem la serviciu bolnavă pentru că nu voiam să-mi petrec zilele de concendiu acasă", a spus Addis. "În plus, nici nu puteam să-mi iau cele 14 zile de concediu toate odată. Aşa că ce valoare mai au banii dacă nu am o oportunitate să-i cheltuiesc", a adăugat ea.

Determinată, Addis şi-a luat un bilet dus spre Bangkok şi de atunci tânăra de 29 de ani călătoreşte şi-şi documentează experienţa prin intermediul blogului ei. De-a lungul carierei de bancher, tânăra a reuşit să strângă 20.000 de dolari cash şi alţi 60.000 de dolari în fonduri de pensii, bani pe care nu vrea să-i cheltuiască decât după ce se pensionează.

"Voiam să-mi iau un an sabatic, să trăiesc o aventură. Însă lucrurile s-au schimbat, acum călătoriile sunt legate şi de muncă. Am un loc de reşedinţă la Berlin, dar în ultimul an şi jumătate am stat acolo doar şase luni", a mai spus ea.

Kristin Addis se întreţine din vânzările de pe site, din parteneriatele cu agenţiile de turism, dar şi din vânzările cărţii sale  "Conquering Mountains: The Guide to Solo Female Travel". Toate astea ajung cam la 40% din cât câştiga ca bancher. "Mă simt mult mai bogată acum datorită faptului că pot să trăiesc experienţe unice, că întâlnesc oameni noi. Bogăţia, bunăstarea este un lucru foarte subiectiv", afirmă Addis.

Programul de lucru s-a extins acum (la site mai lucrează part time alte 3 persoane) şi munceşte mai mult decât o făcea ca bancher, însă acum poate să-şi aranjeze perioade când nu este deranjată de nimeni.

Sfatul ei pentru cineva care vrea să urmeze o cale asemănătoare: "Să-ţi dai seama la ce te pricepi şi să-ţi dai seama cum ai putea să fructifici acest skill online" 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/femeia-care-a-renuntat-la-un-job-de-sute-de-mii-de-dolari-pentru-a-calatori-mergeam-la-serviciu-bolnava-pentru-ca-nu-voiam-sa-mi-petrec-zilele-de-concendiu-acasa-14900423
14900423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.